Leva och bo i Kullabygden & norra Helsingborg

Dramatiska klippbranter, vindskyddade picknick-lundar, vajande vinrankor, konstnärer, lokala matproducenter och charmiga byar som smyckar halvöns kustband ända bort till norra Helsingborg. Vi bor, lever och säljer hus i Skånes vackraste och mest spännande hörn.

Dessutom ligger kontinenten på behörigt avstånd. Från Ängelholm kan du flyga med nationell och internationell trafik och från Helsingborg tar du dig till Danmark på 25 minuter med färja, sedan är det inte långt till Tyskland om du vill fortsätta söderut.

Vill du veta mer om hur det är att bo och leva här på Kullahalvön är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Svanshall & Rekekroken - naturskönt vid havet

Svanshall är ett aktivt fiskeläge vid västra Skälderviken. Närmsta by söderut är Jonstorp och norrut längs kusten ligger Skäret och Arild. Svanshall är levande året om och här finns badstränder, gästhamn med en vacker promenadpir, restaurang och ett vattenfyllt stenbrott. Ett stenkast bort ligger den charmiga byn Rekekroken.

Jonstorp – familjevänligt med bra service

Jonstorp är en av de större orterna på Kullahalvön, med typisk familjekaraktär och högre andel året runt-boende än de mindre byarna. Här finns en pittoresk, havsnära bykänsla där bebyggelsen är blandad, ett bra serviceutbud och ett starkt föreningsliv inom bland annat tennis, fiske, golf, fotboll och ishockey.

Lerhamn - naturskön närvaro

Lerhamn är den sista utposten längs Kullahalvöns västkust, innan man når Mölle. Detta är ett gammalt fiskeläge där många av husen bevarats och renoverats varsamt, vilket ger byn en genuin karaktär. Det naturnära läget inbjuder till sköna upplevelser vid havet, såväl som på Kullaberg. Byn ligger ca 8 km norr om Höganäs.

Nyhamnsläge - charmig by vid havet

Nyhamnsläge sträcker sig från stora vägen ner till småbåtshamnen. Längs de lugna, backiga smågatorna ligger sekelskiftesstenhus blandat med traditionella fiske- och kaptenshus vilket ger byn en charmig karaktär. Här finns väl utbyggd service som skolor, barnomsorg och mataffär. Dessutom är det inte långt till Höganäs.

Mölle – vid bergets fot

Redan i slutet av 1800-talet badade män och kvinnor tillsammans vid Ransvik, ett av de charmiga klippbadställen som fortfarande är typiska för Mölle. Med badgästerna växte badhotellen och pensionaten fram, och ännu idag bidrar de till bilden av Mölle. Här bor man alldeles intill magisk natur och med ett stort utbud av aktiviteter.

Arild – genuint fiskeläge

Arild är vackert beläget vid Skälderviken, på Kullabergs östra sida, och erbjuder fina stränder och badplatser. Det gamla fiskeläget har än idag bevarat sin genuina karaktär och fiskar- och kaptenshusen tillsammans med de trånga gränderna ger byn en tidlöst charmig personlighet. Aktiviteter på både land och hav finns nära.

Skäret – vackraste vyerna

Längs den vackra kuststräckan mellan Jonstorp och Arild ligger det lilla fiskeläget Skäret med småbåtshamn. Här bjuds du på vackra vyer över Kattegatt, mot Arild, Kullen och Bjärehalvön. Här finns också det välkända caféet Flickorna Lundgren och gårdsbutiken Trädgården på Skäret. Strax utanför Skäret ligger ett naturreservat.

Strandbaden – på cykelavstånd från Höganäs

Närheten till havet, den promenadvänliga fäladen och en barnvänlig sandstrand präglar denna tilltalande ort som brer ut sig längst kusten. Husen och villorna är av blandad typ, en del områden har sommarstugekaraktär medan andra har tidlöst charmiga trä- och stenhus med gedigen Kullabygdskänsla. Härifrån har du cykelavstånd till huvudorten Höganäs.

Höganäs – småstadskänsla och stort utbud

Höganäs är synonymt med keramik för många och än idag finns här många verksamma keramiker. Här bor du i staden, men med strand och hamn alldeles intill. Kultur- och nöjesutbudet är stort och butikerna många och personliga. Magasin 36 och Höganäs Saluhall lockar människor från när och fjärran. Bor du i Höganäs har du också nära till all tänkbar service, skolor och vård.

Lerberget – familjevänligt och aktivt

Lerberget ligger strax söder om Höganäs och är ett gammalt fiskeläge. Genom samhället löper den gamla landsvägen parallellt med kusten och delar bebyggelsen i två delar; Gamla Lerberget och det nyare Östra Lerberget. Detta är ett tryggt och familjevänligt område med skog, motionsslingor och ett av Skånes största sportcenter.

Domsten - Ett stenkast från stranden

Domsten är ett gammalt fiskeläge med en hel del välbevarade korsvirkeshus. Den äldre delen av byn ligger utsträckt längs huvudgatan medan nyare delar har fått byn att växa österut. Den stenrika stranden och den fina gamla hamnen har en central plats i Domsten och ofta anordnas lokala segeltävlingar här. Helsingborg är centralort.

Viken – charmigt för alla generationer

Det tidigare fiskeläget Viken, mellan Höganäs och Helsingborg, har utvecklats till ett villasamhälle för barnfamiljer såväl som äldre. Sandstranden med färgglada badhytter sträcker sig genom Vikens centrum och erbjuder härliga bad och sköna promenader. Livsmedelsbutik, skolor och charmiga små butiker ger byn en levande karaktär året om.

Hittarp & Laröd – tryggt för barnfamiljer och äldre

Samhällena Hittarp och Laröd ligger längs med kusten cirka sex kilometer norr om Helsingborgs centrum. Här bor man nära naturen, havet, hästhagar och öppna fält. I byarna bor flera generationer och de är mycket populära bland barnfamiljer. Här finns flera förskolor, affär, bibliotek, en populär idrottsklubb och två skolor årskurs F-9.

Tågaborg – stillsamt i centrala Helsingborg

Tågaborg, ovanför landborgen, är ett område med blandad bebyggelse och villor från början av 1900-talet. Ett gemytligt område med små butiker, bageri och kvarterskrogar. Området gränsar i norr till Pålsjö skog med motionsslingor och promenadstråk. Det är promenadavstånd till Gröningen med flera restauranger, och till Helsingborgs city.

Jag vill att Länsbergs kontaktar mig

Har du siktet inställt på din bästa fastighetsaffär? Vill du att vi ska hjälpa dig att nå dit?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Kontakta oss

Har du siktet inställt på din bästa fastighetsaffär? Vill du att vi ska hjälpa dig att nå dit? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.