Att sälja bostad
Våra fastighetsmäklare har kunskapen och erfarenheten som krävs för det omfattande projekt det innebär att sälja sin bostad. Vi har ett gott renommé, erbjuder kvalitetsobjekt på attraktiva platser och har köpstarka klienter i vårt nätverk. Dessutom är vårt personliga engagemang stort och vi gör allt för att du ska känna dig trygg genom affären.
Steg för steg

Fri värdering: för att ta reda på vad du kan förvänta dig av din bostadsaffär. En värdering inför försäljning är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Du är välkommen att ringa, mejla eller besöka oss alternativt anmäla intresse här på vår hemsida så kontaktar vi dig. Inom kort kommer en mäklare som är specialiserad på just ditt område hem till dig för rådgivning och bedömning av värdet.

Tillsammans går vi igenom läge, skick och utvecklingspotential – allt för att hitta de bästa förutsättningarna för just din försäljning. Vi delar också med oss av vår kunskap om hur bostadsmarknaden ser ut överlag och mer specifikt för just ditt område.

Med vår erfarenhet och kompetens vägleder vi dig genom försäljningen och presenterar vilka tjänster som finns till din hjälp. När vi tar hand om hela processen får du både tid över och du får dessutom ut högsta möjliga pris för din bostad.

Marknadsföring:
Presentationen av ditt hem är extremt viktig och en förutsättning för att skapa ett stort intresse för just din bostad. Vi ger dig även råd om hur du med enkla medel kan få din bostad ännu mer attraktiv inför försäljningen.

Våra fotografer är professionella och mycket omsorgsfulla och ser till att din bostad visas från sin bästa sida. De kan också konsten att ta slående vackra skymningsbilder. Vår formgivare tillverkar handgjorda akvarellritningar av din planlösning.

Inför visningarna designar och trycker vi ett informativt och elegant magasin om din bostad på miljömärkt papper. Magasinet ger all information kunden behöver och hjälper spekulanterna att komma ihåg sina intryck och läsa igenom den eleganta broschyren i lugn och ro.

Då en stor del del av våra köpare kommer från andra delar av landet, bland annat storstadsregionerna, använder vi oss av flygfoton och drönarfilmer för att förtydliga och förstärka presentationen på ett informativt sätt.

Visningar och bud: Vi vill ge varje spekulant möjlighet att titta i lugn och ro. Därför jobbar vi oftast med tidsbokade visningar. Budgivningen sker för det mesta enligt principen öppen budgivning.

Köpekontrakt och avtal: När parterna är överens om pris och tillträde är det dags att skriva kontrakt, ibland med villkor som till exempel att en besiktning ska göras. En handpenning på 10% av köpeskillingen betalas i anslutning till kontraktet.

På tillträdesdagen träffas vi på vårt kontor och undertecknar alla erforderliga dokument definitivt och försäljningen är slutförd. Vi står till förfogande om du vill ha hjälp med kommande kapitalvinstberäkning och blanketter inför deklarationen.

Läs mer på www.maklarsamfundet.se

Kontakta oss

Har du siktet inställt på din bästa fastighetsaffär? Vill du att vi ska hjälpa dig att nå dit? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.